Κρήτη: Αθωώθηκαν τρεις κατηγορούμενοι του ΤΟΕΒ για τον ακρωτηριασμό εργαζομένου

Μια δικαστική διαμάχη που εξελίχθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και αφορούσε τον ακρωτηριασμό εργαζόμενου του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας που το 2010 είχε χάσει το χέρι του εν ώρα εργασίας κοντά στις Εργατικές Κατοικίες της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι, 3 εργαζόμενοι του ΤΟΕΒ ήταν κατηγορούμενοι για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και μετά από συνεχείς και πολύωρες συνεδριάσεις, τελικά αθωώθηκαν όλοι, ενώ ο εργαζόμενος είχε λάβει χρηματική αποζημίωση 50.000 ευρώ πριν από κάποια χρόνια από τον ΤΟΕΒ.

Όπως λέει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παπαδάκης το Εφετείο έκρινε και δέχτηκε πως οι υπάλληλοι δεν είχαν καμία ευθύνη και το ατύχημα οφειλόταν σε δικό του λάθος, αφού ήταν ένας άνθρωπος με εμπειρία 18 ετων που γνώριζε καλά τι έπρεπε να κάνει, γνώριζε τους κανόνες ασφαλείας, όμως δεν τους τήρησε.

«Το ατύχημα έγινε ενώ ο εργαζόμενος δεν είχε κλείσει την παροχή του νερού ώστε να μειωθεί η πίεση στον αγωγό και έτσι συνέβη το ατύχημα, κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να χαίρεται που ένας συμπολίτης μας έμεινε ανάπηρος πάνω στη δουλειά, αλλά δεν είναι και σωστό να ενοχοποιηθούν άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα». ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί